Gemengde techniek: krassen, snijden, schuren, zagen in oude verflagen. Lijmen van materialen als zand en lood. Schilderen van kleurvlakken.

uit 2022 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Zonder titel (2022-1)

2022

Combinatie van 3 plankstukken met originele basiskleuren. Bewerkt met priem (lijnen en gaatjes), boor (ogen) en schuurpapier. Extra kleuren met penseel.

Zonder titel (2022-2)

2022

Stukje van een oude plank. Ooit is de onderste helft bewerkt met verfkam. Bruine plantmotieven. Het bovenste houtdeel was onbewerkt. Wel met een aantal donkere spijkergaten.  Ik heb het paneeltje bewerkt met priem en schuurpapier. Vervolgens kleuren toegevoegd.

Zonder titel (2022-3)

2022

Assemblage van meerdere stukjes plank en ander hout. Vaak met originele basiskleuren. Soms blank hout. Bewerkt met multitool zaagje, priem, stanleymes, schuurpapier en boor. Hier en zijn diepere verflagen tevoorschijn gekomen. Toegevoegd zwart, wit, rood en grijs. Ook acrylaatkit en lood.  

Zonder titel (2022-4)

2022

Damwandplank van hardhout. Vier cm dik, met groef en veer. Eerst heb ik lijnen in het hout gezaagd en ooggaten geboord. Lijnen en boorgaten opgevuld met kit. Kleuren toegevoegd en arceringen geschilderd met penseel.

Zonder titel (2022 - 5)

2022

Damwandplank van hardhout. Vier cm dik, met groef en veer. Eerst heb ik met een decoupeerzaag een 'golflijn' en een gat in het hout gezaagd en met een multitoolzaagje figuurtje gemaakt aan de oppervlakte van het hout. Vervolgens vlakjes geverfd in verschillende kleuren en het geheel gelakt. 

Zonder titel (2022 - 6)

2022

Wandplanken met originele rode kleur. Bewerkt met schuurschijf, priem en schuurpapier. Onderliggende verflagen (groen, crême) en blank hout zijn tevoorschijn gekomen. Kleuren groen, zwart, geel, goud en wijnrood met penseel toegevoegd. Twee figuren in lood op het hout getimmerd.    

Zonder titel (2022 - 7)

2022

Stuk hardhouten damwandplank. Lijnen in het hout gezaagd met multitool. Oog met brede boor. Loodstukje op het hout bevestigd. Kleuren toegevoegd.